Maailman vaikeimmat opiskeltavat kielet top 5

Maailman vaikeimmat opiskeltavat kielet top 5

Maailman vaikeimmat opiskeltavat kielet top 5

Maailmassa on yli 7000 tuhatta puhuttua kieltä ja vuosi vuodelta kielitaito kantaa isompaa painoarvoa varsinkin työelämässä, kuten toki vapaa-ajallakin. Ihmiset muuttavat maasta toiseen ja nykypäivänä varsinkin maiden pääkaupungit sekä muut isot kaupungit ovat monikielisiä ja kansainvälisiä. Matkustaessa usein pärjää englannilla melko pitkälle, vaikka on toki edelleen olemassa maita, joissa ei englanti taitu yhtä sujuvasti kuten esimerkiksi Pohjoismaissa. Matkustaessa eksoottisiin maihin sanakirjalle on usein tarvetta.

Syvien kielistä tehtyjen tutkimusten pohjalta on listattu viisi kieltä, joiden opiskeleminen vaatii rutkasti enemmän kuin pelkän kieliopin ja ääntämisen taitamisen.

Japani

Kansainvälisen palvelusektorin tutkimuksen mukaan Japani on maailman vaikein kieli oppia. Kielellä on noin 128 miljoonaa puhujaa. Japanin kielessä on kahdet eri aakkoset; hiragana aakkoset, joita käytetään japanin kielisiin sanoihin sekä katakana aakkoset, joita käytetään vieraiden kielten sanoihin. Tämä ei välttämättä kuulosta vielä kovin monimutkaiselta mutta kirjoitussysteemi nimeltään toss in kanji tuo japanin kieleen uutta maustetta. Tämä systeemi on nimittäin syntynyt kiinan kielisistä kirjaimista ja merkeistä jolloin japanin omien aakkosten taitaminen ei enää riitäkään. Alla kuvattuna katakana aakkoset.

Arabia

Arabian kielen opiskelussa suurimmaksi haasteeksi usein osoittautuu kirjoittaminen ja puhuminen. Kieltä puhuu noin 280 miljoonaa henkilöä maailmalaajuisesti. Koko kielen sanasto on rakennettu pääosin kolmella ensisijaisella konsonantilla, jotka määrittävät kaikki kieliopilliset kuin kuvailevatkin ominaisuudet. Tarkennettuna muun muassa asiat, henkilöt, sukupuolet, määrät sekä tietyt tapaukset kuvataan näiden kolmen konsonantin avulla. Kirjoitetussa tekstissä vokaalit jätetään kokonaan pois, joka hankaloittaa kielen kääntämistä. Koska arabiaa puhutaan useissa maissa, on sille myös syntynyt lukuisia murteita jonka seurauksena puhuminen ja ymmärretyksi tuleminen eri maissa saattaa olla haastavaa.

Suomi

Pienen väkiluvun vuoksi suomen kielellä on reilut viisi miljoonaa puhujaa. Suomen kieli mielletään maailmalla yhdeksi vaikeammista opiskeltavista kielistä. Lähes kaikilla on se oletus, että suomen kieli on todella monimutkainen ja vaikea vaikka itseasiassa suomen kieli itsessään on erittäinkin looginen, se vain on todella erilainen. Viittauksia esimerkiksi englannin kielisistä sanoista esiintyy huomattavasti harvemmin, kuin muissa Euroopan kielissä. Suomen kielen sanasto ja taivutusmuodot eivät ole helppoa kauraa mutta loppujen lopuksi epäsäännöllisyyksiä ei liiaksi esiinny ja sanat lausutaan juuri niin kuin ne kirjoitetaan. Suomessa on tietenkin laaja skaala murteita ja esimerkiksi Rovaniemellä ja Helsingissä puhutaan lähes kahta eri kieltä, joka suomea opiskelevalle henkilölle saattaa kuulostaa todella epäselvälle.

Mandariinikiina

Mandariinikiina eli kiinan virallinen kieli on maailman puhutuin kieli Kiinan jättimäiseen väkiluvun johdosta. Vuonna 2017 mandariinikiinan puhujia oli noin yksi biljoona. Pelkkä mandariinikiinan kirjoitusjärjestelmän näkeminen saa monien pään pyörälle – kirjaimiksi kutsutut erilaiset merkit muistuttavat lähinnä monimutkaisia piirroksia ja niitä tuntuu olevan pilvin ja pimein. On myös olemassa yksinkertaistettu kiina, joka tekee kirjoittamisesta helpompaa, vaikka se onkin loppujen lopuksi vain toisenlainen kiinan kielen systeemi, johon täytyy adaptoitua. Puhumisen pääpilarit ovat neljä erilaista äänensävyä tai itseasiassa viisi, jos neutraali äänensävy lasketaan mukaan. Käyttämällä eri äänensävyjä voi erottaa tarkoittaako sana esimerkiksi hevosta vai äitiä.

Puola

Puola tunnetaan lukuisista konsonanteista. Kielen lähes joka ikinen sana sisältää konsonantin, jos toisenkin. Kielen perussääntöjen ymmärtäminen saattaa syntyä isoksi haasteeksi sillä on seitsemän eri muuttujaa, jotka vaikuttavat seitsemään eri sukupuoleen. Kyllä, sukupuolia on tosiaankin seitsemän. Näin ollen pelkkä lauseiden muodostaminen saattaa tuntua monimutkaiselta laskelmalta, jota pitää muodostella tarkkaan. Hyvä esimerkki kielen vaikeudesta on esimerkiksi sen numerot; ne voidaan esittää seitsemällä eri tavalla. Puolan kieltä puhuu noin 40 miljoonaa ihmistä.